Οριακές μεταβολές πριν από τη Fed στη Wall

Ελαφρά νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κινήσεις εν όψει της συνεδρίασης της Fed, από την οποία περιμένουν κυρίως τα σχόλιά της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και όχι τόσο την απόφαση για τα επιτόκια.

Τις όποιες εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας περιμένουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, δημιουργώντας νευρικό κλίμα ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Εξάλλου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του 0,2% του προηγουμένου μήνα, δεν έτυχε ιδιαίτερης σημασίας από τη Wall Street.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του ’50, ωστόσο το ενδιαφέρον όλων θα επικεντρωθεί στα σχόλιά της για τις μελλοντικές κινήσεις της.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έρευνα της Manpower απέδειξε ότι το ποσοστό των εταιριών που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις στο τέταρτο τρίμηνο, είναι μεγαλύτερο αυτών που σχεδιάζουν να περικόψουν εργατικές θέσεις.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Ford Motor, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ήλθε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων, United Auto Workers, και τώρα μένει μόνο η General Motors που δεν έχει συνάψει νέα συμφωνία.

Υψηλή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Titan ύστερα από την ανακοίνωσε εξαγοράς της από την Lockheed Martin έναντι του ποσού των 2,4 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, οι μετοχές της τελευταίας ακολουθούν πτωτική πορεία.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 9470,91 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει κατά 0,29% στις 1851,07 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,23% στις 1017,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v