Αφομοιώνει τα τρέχοντα επίπεδα η Wall

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το θετικό κλίμα που δημιουργεί η άνοδος των καπνοβιομηχανιών επισκιάζεται από τα αρνητικά στοιχεία για τις κατοικίες αλλά και τη διάθεση για ρευστοποίηση κερδών. Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Θετικά προσπαθούν να κινηθούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, έχοντας και τη βοήθεια των καπνοβιομηχανιών ύστερα από θετική για τη Philip Morris δικαστική απόφαση.

Ωστόσο, τις προσπάθειες για άνοδο επισκιάζει η τάση ρευστοποίησης μέρους των χθεσινών κερδών, αλλά και τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά κατοικιών.

Ειδικότερα, οι καπνοβιομηχανίες, και ειδικότερα η Altria, οδηγούν την άνοδο στον Dow Jones, καθώς το ανώτατο δικαστήριο του Ιλινόις αναθεώρησε προηγούμενη απόφασή του, συμφωνώντας να παρουσιαστεί η έφεση που άσκησε η εταιρία στην καταδικαστική για την θυγατρική της, Philip Morris απόφαση των 10,1 δισ. δολαρίων, με την αιτιολογία ότι η αναγραφή της ένδειξης light στα τσιγάρα εξαπατά τους καταναλωτές.

Αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι πιθανή εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης, θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την εν λόγω θυγατρική της Altria.

Η ανταγωνιστική της R.J. Reynolds κερδίζει 11,3% καθώς ανακοίνωσε τα σχέδιά της για περικοπή των εργαζομένων κατά 40%.

Αντίθετα, η DuPont σημειώνει απώλειες 3,4%, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη του 2003, λόγω της ”μετριοπαθούς” βελτίωσης της ζήτησης.

Κατά 2,3% υποχωρεί και η Circuit City, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών ύψους 14 σεντς ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης, ποσό που ήταν χειρότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο Dow Jones κερδίζει κατά 0,26% στις 9591,97 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,28% στις 1892,54 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 0,10% στις 1030,38 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,14% στις 4293,0 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,22% έκλεισε το Παρίσι στις 3393,93 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,41% στις 3579,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v