Θετική ώθηση από ”Δείκτη των δεικτών” στη Wall

Με κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ύστερα από τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, αλλά και την αναμενόμενη άνοδο του δείκτη των δεικτών. Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία από το βιομηχανικό δείκτη Φιλαδέλφεια της Fed.

Ανοδικά προσπαθεί να κινηθεί η αμερικανική αγορά, πλην Nasdaq που αφομοιώνει τις ειδήσεις από τον τεχνολογικό κλάδο, ύστερα και από τα θετικά στοιχεία για την ανεργία και το δείκτη των δεικτών. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τον Φιλαδέλφεια της Fed.

Ειδικότερα, η Bear Sterns κινείται σε θετικό επίπεδο ύστερα από την ανακοίνωση κερδών ύψους 2,30 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, ανοδικά κινείται και η Motorola, καθώς η US Bancorp Piper Jaffray αναβάθμισε την μετοχή τηξς σε outperform από market perform. Αντίθετα, πτωτικές τάσεις διαγράφει η DuPont, καθώς η JP Morgan την υποβάθμισε σε neutral από overweight.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 399.000 από την αναθεωρημένη μέτρηση των 428.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στις 410.000.

Ο δείκτης των δεικτών σημείωσε άνοδο 0,4% τον Αύγουστο, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, ενώ περί το μέσον της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινωθεί ο δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed, που εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 18,0 το Σεπτέμβριο από το 22,1.

Επιπλέον, θεωρείται ακόμη αδιευκρίνηστο εάν η παραίτηση του Γκράσο θα έχει κάποια επίδραση στην αγορά, ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές επιθυμούσαν την απομάκρυνσή του.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,34% στις 9578,29 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,45% καταγράφει και ο S&P στις 1030,60 μονάδες. Περί το 0,14% κερδίζει ο Nasdaq στις 1885,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v