Συσσώρευση δυνάμεων στη Wall

Τα κέρδη που κατέγραψε ο τεχνολογικός κλάδος στη χθεσινή συνεδρίαση ρευστοποιούν εν μέρει οι επενδυτές, παρά την ανακοίνωση της Cisco για επέκταση του προγράμματός της αγοράς ιδίων μετοχών από 13 σε 20 δισ. δολάρια. Οριακές μεταβολές καταγράφουν και οι Dow Jones, S&P. Διατηρούν τα κέρδη οι ευρωαγορές, πλην Γερμανίας.

Αρνητικές τάσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από τη χθεσινή άνοδο, με τις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου να υποχωρούν μετά το χθεσινό ράλι. Διατηρούν τα κέρδη οι ευρωαγορές.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η Cisco Systems είχε οδηγήσει υψηλότερα την αγορά, καθώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επεκτείνει το πρόγραμμα εξαγοράς ιδίων μετοχών ύψους 13 δισ. δολαρίων, σε 20 δισ. δολάρια, στοιχείο που οι επενδυτές εκλαμβάνουν ως ένδειξη δυναμικής για τον κλάδο.

Μάλιστα, ελλείψει οικονομικών ειδήσεων και σήμερα, οι επενδυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μεμονωμένες μετοχές. Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer αλλά και η ανταγωνιστική της Merck, κινούνται σε θετικό έδαφος, καθώς η αμερικανική επιτροπή ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία ενός φαρμάκου της ελβετικής Novartis.

Εξάλλου, διεύρυνση των ζημιών της ανακοίνωση η εκδοτική εταιρία σχολικών βιβλίων Scholastic, κυρίως εξαιτίας των πωλήσεων ρεκόρ του τελευταίου βιβλίου του Χάρυ Πότερ και της περικοπής του κόστους.

Ο Dow Jones κινείται στις 9570,01 μονάδες με πτώση κατά 0,06% ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,27% στις 1896,50 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,13% στις 1027,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v