”Απόρρητες” θέλει τις συμμετοχές του ο W. Buffett

Μία ακόμη ”μάχη” για τη διασφάλιση του απορρήτου των επενδύσεών του έχασε ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett. Όπως τον ανάγκασε να αποκαλύψει η SEC, στο τέλος Ιουνίου η εταιρία του, η Berkshire Hathaway, κατείχε υπολογίσιμο ποσοστό σε αρκετές τεχνολογικές εταιρίες.

”Απόρρητες” θέλει τις συμμετοχές του ο W. Buffett
Σχεδόν 20 εκατ. μετοχές της τηλεπικοινωνιακής/τεχνολογικής εταιρίας Level 3 κατείχε στο τέλος Ιουνίου η Berksire Hathaway Inc του Warren Buffett, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι ρυθμιστικές αρχές της αμερικανικής αγοράς.

Η αποκάλυψη της συμμετοχής δεν έγινε με τη συναίνεση του κ. Buffett, αλλά κατόπιν εξαναγκασμού εκ μέρους της SEC, που επιθυμεί να δώσει βαρύτητα στην υπόθεση ”διαφάνεια”.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες ”μάχες”, προκειμένου να διατηρηθεί το καθεστώς ανωνυμίας που επί σειρά ετών ”προστάτευε” τις επενδυτικές επιλογές του.



Είναι γνωστό ότι ο κ. Buffett δεν αρέσκεται να παρέχει ”de facto” επενδυτικές συμβουλές στη λεγόμενη ”μαρίδα”, αφού η είσοδος των μιμητών στις εταιρίες που έχει επιλέξει ο γκουρού των αγορών οδηγεί ψηλά τις τιμές των μετοχών.

Η προηγούμενη χαμένη μάχη για τον W. Buffett ήταν αυτή του Αυγούστου, όταν ο μεγαλοεπενδυτής υποχρεώθηκε να αποκαλύψει το ύψος της συμμετοχής του στην εταιρία Automatic Data Processing.

Εκτός από τη συμμετοχή στη Level 3, το ίδιο πακέτο από πλευράς SEC αποκάλυψε ακόμη ότι η Berkshire στο τέλος Ιουνίου κατείχε: 1,4 εκατ. μετοχές της Duke Energy, 8 εκατ. μετοχές της First Data Corp, 6,6 εκατ. μετοχές της HCA και 5 εκατ. μετοχές της Iron Mountain.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v