ΗΠΑ: Θετικά τα επιδόματα, πτώση για διαρκή αγαθά

Στις 381.000 υποχώρησαν οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ για το διάστημα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, διαψεύδοντας θετικά τις εκτιμήσεις για οριακή άνοδο στις 400.000. Αντίθετα κατά 0,9% υποχώρησαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,5%. Αρνητική τροχιά διαγράφουν τα futures.

ΗΠΑ: Θετικά τα επιδόματα, πτώση για διαρκή αγαθά
Μικτή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται για την αμερικανική οικονομία ύστερα από την απροσδόκητη μείωση των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας, αλλά και την πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Αρνητικά κινούνται τα futures.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,9% τον Αύγουστο, ύστερα από την άνοδο κατά 1% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές προέβλεπαν την αύξησή τους κατά 0,6% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν απροσδόκητα στις 381.000 από 399.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Θετική θεωρείται κάθε διαμόρφωση των εν λόγω αιτήσεων κάτω από τις 400.000. Αναλυτές προέβλεπαν τη διαμόρφωσή τους στις 400.000.

Θετικά εξάλλου ήταν τα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες για τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 1,15 εκατ. μονάδες έναντι προβλέψεων των αναλυτών για αύξηση μέχρι το 1,12 εκατ. μονάδες και ενώ τον Ιούλιο είχαν διαμορφωθεί στο 1,11 εκατ. μονάδες.

Επίσης θετικά ήταν τα νέα από τις πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών, οι οποίες για τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν στα 6,47 εκατ. μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5%. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση μέχρι τα 6,05 εκατ. μονάδες από 6,12 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v