Επιφυλάξεις και πιέσεις για τη Wall Street

Με περιορισμένες απώλειες εξακολουθούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δέχτηκαν αντίρροπα μακροοικονομικά μηνύματα από ΑΕΠ β΄ τριμήνου (άνοδος στο 3,3%) και καταναλωτική εμπιστοσύνη Μίτσιγκαν (απρόσμενη υποχώρηση). Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά, αλλά σε αρνητικό έδαφος κινούνται μετά το μέσον της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, έχοντας αφήσει πίσω τους τη μεταβλητότητα που χαρακτήρισε τις ώρες που ακολούθησαν το άνοιγμα και ενώ οι ήπιες πιέσεις συνεχίζονται.

Αντικρουόμενα συναισθήματα προκάλεσαν στους επενδυτές τα νέα από το ΑΕΠ β΄ τριμήνου, το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά και από την καταναλωτική πίστη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, η οποία για το μήνα Σεπτέμβριο υποχώρησε απρόσμενα στο 87,7 από 88,2 τον Αύγουστο.

Σε επίπεδο μετοχών, αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της 3Μ, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισής της από την. Στον αντίποδα, στόχο των πωλητών αποτελεί η μετοχή της Eastman Kodak οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της οποίας στο 2003 υποβαθμίστηκαν σήμερα από τις Goldman Sachs και Smith Barney.

Περισσότερο από 5% υποχωρούν αυτή την ώρα οι μετοχές της Motorola, λόγω κυρίως του δημοσιεύματος της Wall Street Journal περί καθυστέρησης στην παραγωγή του τηλεφώνου- κάμερα της εταιρίας.

Στο - 0,2% και τις 9.332 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,63% καταγράφει ο Nasdaq. Στο -0,37% και τις 999 μονάδες ο S&P 500.

Πτωτικά έκλεισαν εξάλλου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το Λονδίνο να υποχωρεί κατά 1,07%, στις 4.157 μονάδες, το Παρίσι να χάνει 0,43% (3.216 μονάδες) και τη Φρανκφούρτη να ακολουθεί με απώλειες 0,04%, στο επίπεδο των 3.324 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v