ΗΠΑ: Στο 3,3% η τελική μέτρηση για ΑΕΠ β΄ τριμήνου

Με ρυθμούς 3,3% κινήθηκε το ΑΕΠ β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, εξαιτίας αμυντικών δαπανών, οι οποίες ήταν οι υψηλότερες από το 1951, όπως τουλάχιστον έδειξε η τελική μέτρηση των στοιχείων. Απρόσμενη υποχώρηση για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν Σεπτεμβρίου.

ΗΠΑ: Στο 3,3% η τελική μέτρηση για ΑΕΠ β΄ τριμήνου
Απρόσμενη υποχώρηση εμφάνισε για το μήνα Σεπτέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στια 87,7 μονάδες, από 88,2 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο μέχρι τις 88,5 μονάδες.

Εξάλλου, με ρυθμούς 3,3% κινήθηκε το ΑΕΠ β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, εξαιτίας αμυντικών δαπανών, οι οποίες ήταν οι υψηλότερες από το 1951, όπως τουλάχιστον έδειξε η τελική μέτρηση των στοιχείων.

Θετικό αντίκτυπο είχε και η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν το 70% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Αναλυτές προέβλεπαν την διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ στο 3,1%, όσο δηλαδή είχε δείξει η προηγούμενη μέτρηση τους.

Ωστόσο επενδυτές τονίζουν ότι ακόμη και το 3,1% δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την άνοδο κατά 25% του S&P 500 από τον Μάρτιο.

Αναλυτές προβλέπουν ότι στο γ΄ τρίμηνο οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα ανέλθουν στο 3,6% και στο δ΄ στο 3,7% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v