Kodak: Μειώνει μέρισμα- εστιάζει σε ψηφιακή αγορά

Την κατά 72% περικοπή του εξαμηνιαίου της μερίσματος (από τα 90 στα 25 σεντς) ανακοίνωσε η Kodak, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη ”στροφή” από το ”παραδοσιακό” φωτογραφικό υλικό στην ψηφιακή φωτογραφία.

Kodak: Μειώνει μέρισμα- εστιάζει σε ψηφιακή αγορά
Την σημαντική περικοπή του εξαμηνιαίου μερίσματός της ανακοίνωσε η εταιρία κατασκευής φωτογραφικού υλικού, Kodak, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της.

Αναλυτικότερα, η Kodak ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μειώσει το διανεμόμενο ανά εξάμηνο μέρισμα κατά 72% στα 25 από 90 σεντς.

Η κίνηση αυτή, αποδίδεται στις προθέσεις της διοίκησης να περιορίσει την παραγωγή ”παραδοσιακού” φωτογραφικού υλικού και να στραφεί προς την αγορά της ψηφιακής φωτογραφίας.

”Το να γίνουμε επιχείρηση με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης απαιτεί την επένδυση χρημάτων στις ευκαιρίες που δίνει σήμερα η ψηφιακή αγορά”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο R. Brust, CFO της Kodak

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι προσδοκά, έως το 2006, τα έσοδά της να διαμορφωθούν στα 16 δισ. δολ. και στα 10 δισ. δολ. ως το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v