Ηπιες πιέσεις στη Wall Street

Ηπιες πιέσεις καταγράφονται στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν ο οποίος υποχώρησε απρόσμενα τον Αύγουστο (στο 87,7 από 88,2). Θετικότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου. Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωαγορές.

Ηπιες πιέσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λίγο μετά το άνοιγμα, καθώς τα αρνητικότερα του αναμενόμενου στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του παν/μίου του Μίτσιγκαν, φαίνεται να ”βαραίνουν” περισσότερο από την τελική μέτρηση του ΑΕΠ β΄ τριμήνου, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Με μικρή αρνητική μεταβολή κινείται ο δείκτης Nasdaq, καθώς η είδηση αναβάθμισης της Intel (σε neutral από underweight) από την J.P. Morgan, προκάλεσε αγοραστικό ενδιαφέρον και λίγο έλειψε να φέρει τον δείκτη σε θετικό έδαφος.

Σε πτωτικό έδαφος συνεχίζουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Αναλυτικότερα, στο μακροοικονομικό επίπεδο με ρυθμούς 3,3% κινήθηκε το ΑΕΠ β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, εξαιτίας αμυντικών δαπανών, οι οποίες ήταν οι υψηλότερες από το 1951, όπως τουλάχιστον έδειξε η τελική μέτρηση των στοιχείων. Αναλυτές προέβλεπαν την διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ στο 3,1%, όσο δηλαδή είχε δείξει η προηγούμενη μέτρηση τους.

Εξάλλου απρόσμενη υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το Σεπτέρμβριο και διαμορφώθηκε στο 87,7 από 88,2 τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο ως τις 88,5 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει ο αεροπορικός κλάδος, μετά την κίνηση της Credit Suisse First Boston να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 των εταιριών Delta Airlines, Continental Airlines, Southwest Airlines και AMR (μητρική της American Airlines).

Εξάλλου, η Banc of America αναβάθμισε τη σύστασή της για την 3M σε buy από neutral, ενώ οι Goldman Sachs και Smith Barney υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη 2003 της Eastman Kodak.

Στο -0,37% και τις 9.309 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,5% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 1.808 μονάδων. Στο -0,5% και τις 998 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v