”Τραμπάλα” για τον Dow Jones

Νευρικά κινούνται οι αμερικανικές αγορές αφού οι επενδυτές ”ταλαντεύονται” μεταξύ των θετικών νέων από την υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας και των αρνητικών από την μείωση του μερίσματος της Kodak.

Νευρικότητα επικρατεί μετά το μέσον της συνεδρίασης στη Wall Street, με τον Dow Jones να αλλάζει πρόσημο για τρίτη φορά, καθώς οι επενδυτές ”ταλαντεύονται” ανάμεσα στα θετικά νέα από τα επιδόματα ανεργίας και τα αρνητικά από τις ανακοινώσεις της Kodak περί μείωσης του μερίσματος.

Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκευής φωτογραφικού υλικού ανακοίνωσε ότι προτίθεται να περικόψει κατά 72% το μέρισμά της στα 25 από 90 σεντς, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη ”στροφή” της προς την ψηφιακή αγορά. Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρίας υποχωρεί κατά 13,5%.

Αντίθετα, μια άλλη μετοχή του Dow, η Walt Disney κινείται ανοδικά με την αναβάθμιση της σύστασης (σε outperform από neutral) της Goldman Sachs.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,9% τον Αύγουστο, ύστερα από την άνοδο κατά 1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν την αύξησή τους κατά 0,6% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν απροσδόκητα στις 381.000 από 399.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ είχαν αναθεωρηθεί στις 400.000.

Θετική θεωρείται κάθε διαμόρφωση των εν λόγω αιτήσεων κάτω από τις 400.000. Αναλυτές προέβλεπαν την διαμόρφωσή τους στις 400.000.

Θετικά εξάλλου ήταν τα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες για τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 1,15 εκατ. μονάδες έναντι προβλέψεων των αναλυτών για αύξηση μέχρι το 1,12 εκατ. μονάδες και ενώ τον Ιούλιο είχαν διαμορφωθεί στο 1,11 εκα.τ μονάδες.

Επίσης θετικά ήταν τα νέα από τις πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών, οι οποιες για τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν στα 6,47 εκατ. μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5%. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση μέχρι τα 6,05 εκατ. μονάδες από 6,12 τον προηγούμενο μήνα.

Στο +0,23% και τις 9.404 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,17% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.840 μονάδες. Στο +0,08% και τις 1.010 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v