Ρευστοποιούν τα κέρδη στη Wall (update)

Σε αρνητικό έδαφος κινείται πλέον η αμερικανική αγορά, καθώς ύστερα από την αρχική ανοδική πορεία έκαναν την εμφάνισή τους πωλητές. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, που καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ενώ αντίθετα το ευρώ ”εκτινάχθηκε” στα 1,1580 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Αρνητικό πλέον είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στην αμερικανική αγορά η οποία με τη ”βοήθεια” των πωλητών, απόλεσε σύντομα τα αρχικά της κέρδη.

Πτωτικό κλίμα επικρατεί και στις ευρωαγορές, ενώ αντίθετα το ευρώ ενισχύεται σημαντικά, στα 1,1580 δολάρια, εναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Την αρχική άνοδο της Wall Street οδήγησε η είδηση της τρίτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας του Καναδά, Manulife, η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της John Hancock Financial Services, έναντι του ποσού των 10,8 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, θετικά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και έκαναν λόγο για αύξηση των προσωπικών εσόδων και δαπανών τον Αύγουστο, κατά 0,2% και 0,8% αντίστοιχα.

Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του NYSE, John Reed.

Ενισχυμένες εμφανίζονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Intel και την Cisco να καταγράφουν κέρδη περί το 1%, καθώς η ένωση των εταιριών επεξεργαστών, ανακοίνωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4% τον Αύγουστο.

Επιπλέον, κέρδη καταγράφει και η Nokia, ύστερα από δημοσίευμα της Barron’s που ανέφερε ότι το ADR της μετοχής αξίζει υπερδιπλάσια τιμή από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με δηλώσεις του αναλυτή κ. Albert Lin.

Αντίθετα, αρνητικό είναι το κλίμα για την nVidia, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε sell από neutral, εν μέσω ανησυχιών για τη θέση της στον κλάδο των επεξεργαστών και της κινητής.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 9298,84 μονάδες με πτώση κατά 0,15%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,21% στις 1788,29 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 996,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v