”Χαστούκι” από καταναλωτές, PMI στη Wall (update)

Με ισχυρές απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από την απροσδόκητη, υψηλότερη των εκτιμήσεων, υποχώρηση τόσο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης όσο και του Σικάγο PMI για τον Σπετέμβριο. ”Ντόμινο” στις ευρωαγορές. Το ευρώ ”εκτινάχθηκε” στα 1,1712 δολάρια.

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές αγορές ύστερα από τα δυσμενέστερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τον PMI το Σεπτέμβριο. Το ευρώ ”εκτινάσσεται” στα 1,1712 δολάρια.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 76,8 το Σεπτέμβριο από τα αναθεωρημένα στοιχεία του 81,7 τον προηγούμενο μήνα.

Ο PMI σημείωσε πτώση στο 51,2 από το 58,9 του Αυγούστου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 57,7.

Παράλληλα, αρνητικά επηρεάζει την αγορά και η προειδοποίηση της Sun Microsystems για ακόμη μεγαλύτερες ζημίες στο πρώτο τρίμηνο χρήσης.

Αναλυτές σχολιάζουν ωστόσο ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών για την εβδομάδα, εστιάζεται στα στοιχεία της Παρασκευής, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν οι θέσεις εργασίας καθώς και η ανεργία.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 1,21% στις 9267,76 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,70% στις 1794,46 μονάδες. Ο S&P καταγράφει απώλειες 1,21% στις 994,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v