Αρνητική προειδοποίηση της Sun Microsystems

Αρνητική προειδοποίηση σχετικά με το ότι οι ζημίες του πρώτου τριμήνου χρήσης της θα είναι αρκετά υψηλότερες έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, εξέδωσε η κατασκευάστρια εταιρία servers, ημιαγωγών και software, Sun Microsystems.

Αρνητική προειδοποίηση της Sun Microsystems
Σε αρνητική προειδοποίηση σχετικά με την περαιτέρω διεύρυνση των ζημιών της στο πρώτο τρίμηνο χρήσης εξέδωσε η Sun Microsystems.

Ειδικότερα, η κατασκευάστρια εταιρία servers, software και ημιαγωγών, ανακοίνωσε ότι περιμένει οι ζημίες της να διαμορφωθούν περί τα 7-10 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών της First Call για 2 σεντς.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Sun Microsystems έχει αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα από τις υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρίες τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν πλέον να χρησιμοποιούν, είτε τα προϊόντα των Intel και Microsoft, είτε το Linux.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις ύψους 1,05 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης που έληξε τον Ιούνιο.

Επομένως, η Sun Microsystems αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, όπου περιμένει ζημίες 1 δισ. δολαρίων ή 32 σεντς ανά μετοχή, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 12 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v