Ford: Προχωρά σε 12.000 απολύσεις παγκοσμίως

Σε 3.000 απολύσεις εργαζομένων από το Βέλγιο και σε 12.000 συνολικά από όλον τον κόσμο αποφάσισε να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Ford Motor Co, προκειμένου να επιστρέψουν οι ευρωπαϊκές κυρίως μονάδες σε πεδίο κερδοφορίας.

Ford: Προχωρά σε 12.000 απολύσεις παγκοσμίως
Σε 3.000 απολύσεις εργαζομένων από το Βέλγιο αποφάσισε να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Ford Motor Co, προκειμένου να επιστρέψουν οι ευρωπαϊκές μονάδες της σε πεδίο κερδοφορίας.

Στις υπόλοιπες μονάδες της στον κόσμο, κυρίως όμως στις αμερικανικές, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα προχωρήσει συνολικά σε 12.000 απολύσεις, καθώς τα εργατικά συνδικάτα της συμφώνησαν η εταιρία να προχωρήσει είτε στο κλείσιμο είτε στην πώληση 4 μη αποδοτικών μονάδων.

Η τακτική εξυγίανσης των επιχειρήσεων μέσα από τα προγράμματα περικοπής θέσεων εργασίας και κόστους φαίνεται πως είναι η μόνη λύση πλέον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αρνητικός αντίκτυπος που έχουν στα αποτελέσματά τους οι μειωμένες πωλήσεις.

Οι απολύσεις της Ford από τη βελγική μονάδα Genk αντιστοιχούν στο 30% του εργατικού δυναμικού της.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε στη Γερμανία η περικοπή 1.700 θέσεων εργασίας. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο αριθμός των προγραμματισμένων απολύσεων αγγίζει τις 3.050. Ας σημειωθεί ότι οι ζημιές της Ford κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών άγγιξαν τα 6,4 δισ. δολ.

Στόχος του CEO, Clay Ford Jr, είναι τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας να αγγίξουν φέτος τα 70 σεντς. Το 2002, το συνολικό εργατικό δυναμικό της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο άγγιζε τους 350.321 υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v