Διατηρεί τη θετική ορμή η Wall Street (update)

Η θετική ορμή της συνεδρίασης της Τετάρτης φαίνεται να επικρατεί στη Wall Street, μετά τις ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών που καταγράφηκαν στο άνοιγμα και είχαν αφορμή την αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Κέρδη για Λονδίνο- Παρίσι, υποχωρεί ελαφρά η Φρανκφούρτη.

Κυρίαρχη φαίνεται να είναι τελικά στη συνεδρίαση της Πέμπτης η θετική ορμή που απέκτησαν την Τετάρτη οι δείκτες, αν και στο άνοιγμα παρατηρήθηκαν ήπιες διορθωτικές τάσεις και ρευστοποιήσεις κερδών, ως αποτέλεσμα της χθεσινής, σημαντικής ανοδικής κίνησης των δεικτών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αφορμή για τη διόρθωση ίσως δώσει η αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, ενώ επισημαίνουν ότι το κλίμα παραμένει βραχυπρόθεσμα θετικό στον απόηχο και της χθεσινής πολύ καλής επίδοσης των δεικτών.

Συγκεκριμένα, αύξηση σημείωσαν για έβδομη εβδομάδα από τις 10 τελευταίες, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, παραμένοντας όμως κάτω από το όριο των 400.000, που αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας.

Αναλυτικά για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Σεπτεμβρίου, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000, στις 399.000 από 386.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν τη διαμόρφωσή τους στις 395.000.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ένας από τους παράγοντες που ενοχοποιούνται για την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας είναι ο τυφώνας Ισαβέλλα, καθώς λόγω της δριμύτητας του, αρκετοί από αυτούς που θα ήθελαν να υποβάλουν αίτηση, δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αρμόδια γραφεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινήθηκαν εξάλλου οι εργοαστασιακές παραγγελίες για το μήνα Αύγουστο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου. Οι αναλυτές περίμεναν να μην υπάρξει μεταβολή, ενώ τον Ιούλιο είχε καταγραφεί ποσοστιαία αύξηση 1,8%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των εταιριών Oracle και Peoplesoft, αφού η προσφορά ύψους 7,3 δισ. ευρώ που υπέβαλε η πρώτη για την εξαγορά της δεύτερης φαίνεται να συναντά αντιδράσεις από το υπουργείο δικαιοσύνης.

Στο +0,30% και τις 9.497 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του +0,56% εμφανίζει ο Nasdaq,στο επίπεδο των 1.842 μονάδων. Στο +0,27% και τις 1.020 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωαγορές, θετικά συνεχίζουν Λονδίνο και Παρίσι ενώ σε αρνητικό μετέστρεψε το πρόσημό της η αγορά της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v