Αμετάβλητο στο 2% το επιτόκιο της ΕΚΤ (update)

Aμετάβλητο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1946 (στο 2%) διατήρησε τελικώς για τέταρτο συνεχή μήνα η ΕΚΤ το βασικό της επιτόκιο, στο πλαίσιο της τελευταίας, υπό την προεδρία του Wim Duisenberg, συνεδρίασής της.

Αμετάβλητο στο 2% το επιτόκιο της ΕΚΤ (update)
Aμετάβλητο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1946 (στο 2%) διατήρησε τελικώς για τέταρτο συνεχή μήνα η ΕΚΤ το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, στο πλαίσιο της τελευταίας, υπό την προεδρία του Wim Duisenberg, συνεδρίασής της.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε επίσης ότι και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 3,00% και 1,00% αντιστοίχως.

Αναλυτές προεξοφλούσαν τη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει έκδηλα σημάδια ανάκαμψης.

Αντιπροσωπευτικές, πάντως, του ευοίωνου κλίματος που επικρατεί ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις μελών της ΕΚΤ, που τόνιζαν ότι η ανάκαμψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας ξεκίνησε στο β΄ εξάμηνο και θα συνεχιστεί και το 2004.

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, ο Guy Quaden, προέβλεψε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα σημειώσουν άνοδο στο 2% το 2004.

Ενδεικτικά των θετικών προσδοκιών τόσο των μελών της ΕΚΤ όσο και πολλών αναλυτών είναι και τα χθεσινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον μεταποιητικό τομέα στην Ευρωζώνη, ο οποίος για πρώτη φορά τέθηκε σε τροχιά ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο, μετά από 7 ολόκληρους μήνες συρρίκνωσής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v