Ρευστοποιήσεις με αφορμή τα macro στη Wall

Συχνές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα ”χλωμά” στοιχεία από επιδόματα ανεργίας και τις εργοστασιακές παραγγελίες παρέχουν αφορμή για ρευστοποίηση κερδών της Τετάρτης. Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές.

Αρκετές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές με αφορμή τα ”χλωμά” μακροοικονομικά νέα από επιδόματα ανεργίας και εργοστασιακές παραγγελίες, ρευστοποιούν κάποια από τα (σημαντικά) κέρδη της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα αύξηση κατά 13.000 εμφάνισε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκε στις 399.000, από 386.000 ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο έως τις 395.000.

Πτωτικά κατά 0,8% ανακοινώθηκε ότι διαμορφώθηκαν όμως και τα στοιχεία από τις εργοστασιακές παραγγελίες για το μήνα Αύγουστο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου. Οι αναλυτές περίμεναν ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή από το 1,8% του Ιουλίου.

Περισσότερο σημαντικά όμως χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να δώσουν τάση και στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συρρίκνωση του αριθμού των ”χαμένων ημερομισθίων”.

Αρκετοί αναλυτές αποδίδουν τους σχετικά χαμηλούς σημερινούς όγκους ακριβώς στο ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει των στοιχείων αυτών για την απασχόληση.

Στα επιχειρηματικά νέα, πιέσεις δ΄3χονται οι μετοχές των Oracle και Peoplesoft, μετά τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ίσως προβάλει αντιρρήσεις στην ολοκλήρωση της εξαγγελθείσας εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.

Πιέσεις εξάλλου καταγράφονται στη μετοχή της Sun Microsystems, μετά την πληροφορία ότι αναλυτής της Merrill Lynch απέστειλε στον επικεφαλής της εταιρίας υπόμνημα, μέσω του οποίου προτείνει την περικοπή κόστους.

Στο +0,01% και τις 9.470 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή της τάξης του -0,19% εμφανίζει ο Nasdaq στο επίπεδο των 1.828 μονάδων. Στο -0,11% και τις 1.017 μονάδες ο S&P 500.

Στο +0,96% και τις 4.209 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,06% εμφάνισε ο CAC 40. Στο -1,38% και τις 3.283 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v