Wall: Εμεινε στο… ρελαντί εν όψει των macro

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενώ τον τόνο έδωσαν οι συχνές αλλαγές προσήμων σε συνδυασμό με την επιλεκτική ρευστοποίηση των κερδών της Τετάρτης. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, εν αναμονή των στοιχείων της Παρασκευής για την απασχόληση.

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης οι επενδυτές στη Wall Street, καθώς η άνοδος της Τετάρτης περιόρισε τη ρευστότητα, εν όψει και των σημαντικών στοιχείων για την απασχόληση που ανακοινώνονται την Παρασκευή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία αυτά- που είναι πιθανόν να επηρεάσουν και την ισοτιμία του αμερικανικού με τα άλλα νομίσματα- είναι ο παράγοντας που κράτησε τον όγκο συναλλαγών σχετικά χαμηλά, καθώς τα μεγάλα funds δεν φάνηκαν έτοιμα να ”ρισκάρουν”.

Συχνές ήταν οι μεταβολές προσήμων σε όλη τη συνεδρίαση, καθώς κυριάρχησαν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών με αφορμή τα ”αδύναμα στοιχεία” από επιδόματα ανεργίας και εργοστασιακές παραγγελίες.

Αναλυτικότερα, αύξηση κατά 13.000 εμφάνισε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκε στις 399.000, από 386.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο έως τις 395.000.

Όπως εκτιμάται, ένας από τους παράγοντες που ενοχοποιούνται για την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας είναι ο τυφώνας Ισαβέλλα, καθώς λόγω της δριμύτητας του, αρκετοί από αυτούς που θα ήθελαν να υποβάλουν αίτηση, δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αρμόδια γραφεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κατά 0,8% ανακοινώθηκε ότι διαμορφώθηκαν εξάλλου τα στοιχεία από τις εργοστασιακές παραγγελίες για το μήνα Αύγουστο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου. Οι αναλυτές περίμεναν ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή από το 1,8% του Ιουλίου.

Στα επιχειρηματικά νέα, πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές των Oracle και Peoplesoft, μετά τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ίσως προβάλει αντιρρήσεις στην ολοκλήρωση της εξαγγελθείσας εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη, ύψους 7,3 δισ. δολ.

Στο +0,20% και τις 9.487 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,22% εμφάνισε ο δείκτης Nasdaq (στις 1.836 μονάδες). Στο +0,20% και τις 1.020 μονάδες έκλεισε ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε άνοδο 3,12% (στα 3,97 δολ.), αυτό του ΟΤΕ κέρδισε 2,33% (στα 5,70 δολ.), ενώ ο τίτλος της Coca Cola 3Ε εμφάνισε μεταβολή 0,93%, στο επίπεδο των 19,48 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v