NYSE: Εξαγγελίες Reed για θεσμικές αλλαγές

Την αποκάλυψη των απολαβών των υψηλόβαθμων στελεχών του NYSE, την εισαγωγή 27 αναθεωρήσεων σε υφιστάμενους κανόνες, αλλά και την απόφαση να διατηρηθούν ”εντός οίκου” οι ρυθμιστικές δραστηριότητες ανήγγειλε ο ”υπηρεσιακός” πρόεδρος, του αμερικανικού χρηματιστηρίου, J. Reed.

NYSE: Εξαγγελίες Reed για θεσμικές αλλαγές
Στα εσωτερικά του πλαίσια θα διατηρήσει τις ρυθμιστικές του αρχές το NYSE, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ”υπηρεσιακός” του πρόεδρος, John Reed.

Ο κ. Reed με τον τρόπο αυτό απέρριψε τις ετερόκλητες προτάσεις (συνταξιοδοτικά ταμεία, τραπεζίτες, κ.α.) που ζητούσαν επίμονα την ανεξαρτησία των δραστηριοτήτων αυτών, προκειμένου να διασφαλίζεται περαιτέρω η διαφάνεια και να περιορίζεται η σύγκρουση συμφερόντων.

Ακόμη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι Επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την εξαγωγή πορίσματος για τη δέουσα διοικητική διάρθρωση του NYSE κατέληξε σε προτάσεις αναθεώρησης 27 υφισταμένων κανόνων, για τις οποίες ο κ. Reed εκτιμά ότι θα καταστεί δυνατόν να ισχύσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης ο επικεφαλής του NYSE ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κοινοποίηση των απολαβών των κορυφαίων στελεχών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αν και δεν προσδιόρισε το πότε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v