Θετικές ”διαθέσεις” επιδεικνύει η Wall

Πρόθυμοι να διατηρήσουν το θετικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας εμφανίζονται οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, οι οποίοι αγοράζοντας επιλεγμένες μετοχές (από τον τεχνολογικό κυρίως κλάδο) οδηγούν σε άνοδο τη Wall Street. Πτωτικά έκλεισε η Ευρώπη.

Με ανοδικές διαθέσεις συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πρόθυμοι να συνεχίσουν το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Ελλείψει μακροοικονομικών ειδήσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις όποιες εταιρικές ανακοινώσεις, με αυτές των Motorola και PeopleSoft να ξεχωρίζουν.

Ειδικότερα, η κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων, Motorola, ανακοίνωσε το διαχωρισμό και την αυτόνομη εισαγωγή της μονάδας ημιαγωγών στο χρηματιστήριο. Η μετοχή της κερδίζει 8%.

Εξάλλου, η PeopleSoft ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου θα αντεπεξέλθουν στις προηγούμενες εκτιμήσεις της, λόγω της αυξημένης ζήτησης για προγράμματα λογισμικού.

Η PeopleSoft, που έχει εξαγοράσει την JD Edwards & Co., είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο ότι τα έσοδά της θα διαμορφώνοταν στα 575-590 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρίας ενισχύεται περί το 3%.

Εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 33% καταγράφουν οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών Rambus, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Infineon Technologies που αφορούσε σε κατηγορίες απάτης κατά της Rambus.

Ωστόσο, μερίδα αναλυτών επισημαίνει ότι τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ίσως προκαλέσουν την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών, επιφέροντας παράλληλα επιπρόσθετα προβλήματα στις ΗΠΑ που έχει ανοιχτά ”μέτωπα” στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Κέρδη της τάξης του 0,30% καταγράφει ο Dow Jones στις 9601,35 μονάδες, ενώ περί το 0,43% ενισχύεται και ο Nasdaq, στις 1888,59 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 0,41% στις 1034,10 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 4270,1 μονάδες, ενώ και το Παρίσι υποχώρησε 0,46% στις 3281,36 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με πτώση 0,43% στις 3404,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v