Αφομοιώνει deal και αποτελέσματα Alcoa η Wall

Τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου μεγαλύτερων εταιριών περιμένουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά προκειμένου να τοποθετηθούν, ”κρατώντας” βέβαια τα υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη της Alcoa αλλά και το deal μεταξύ Vivendi-NBC, εν μέσω των γνωστών ανησυχιών για την περαιτέρω- και σήμερα- υποχώρηση του δολαρίου.

Τα αποτελέσματα της Alcoa και το deal μεταξύ Vivendi-NBC αφομοιώνουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών και για την περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές προτιμούν να ”καθίσουν στη γωνιά τους”, περιμένοντας και τα αποτελέσματα πιο μεγάλων εταιριών, όπως της General Electric, που αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, με ”καλό μάτι” βλέπουν τα κέρδη της εταιρίας αλουμινίου Alcoa, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 32 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 29 σεντς.

Θετικά ακόμη υποδέχεται η αμερικανική αγορά το deal μεταξύ της Vivendi και του τηλεοπτικού δικτύου NBC της General Electric, από το οποία θα δημιουργηθεί ένας κολοσσός στον κλάδο των media, αξίας 43 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, υποχώρηση κατά 0,2% εμφάνισαν τα αποθέματα χονδρικής τον Αύγουστο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,1%. Αναλυτές θεωρούν θετική εξέλιξη την παραμονή της μεταβολής σε ”στενό εύρος διακύμανσης”, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει ότι η όποια αύξηση της ζήτησης μετατρέπεται αμέσως σε παραγγελίες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 0,05% στις 9650,24 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,33% στις 1914,08 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη 0,07% στις 1039,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v