Συσσώρευση δυνάμεων στη Wall

Αφορμή για ρευστοποίηση κερδών βρήκαν οι επενδυτές στην πτώση του δολαρίου στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall, ενώ στη συνέχεια παρατηρείται επανεμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα το θετικό γύρισμα. Την αναστροφή της τάσης πρόλαβε το Λονδίνο στην Ευρώπη, ενώ το πετρέλαιο Nymex παραμένει στα 30 δολάρια το βαρέλι.

Ύστερα από την μερική ρευστοποίηση κερδών κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το αγοραστικό ενδιαφέρον φαίνεται να επιστρέφει στην αμερικανική αγορά. Απώλειες για το Παρίσι, οριακά πάνω το Λονδίνο.

Τις απώλειες της αμερικανικής αγοράς οδήγησαν κατά κύριο οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την υποχώρηση του δολαρίου, που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 1,1770 έναντι του ευρώ, ενώ υποχωρεί και έναντι του γεν.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το κλίμα για το δολάριο είναι ακόμη αρνητικό, και θα χρειαστεί κάτι ισχυρό για να ”κρατηθεί”.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Pepsi Co για το τρίτο τρίμηνο, με τους επενδυτές ωστόσο να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην Alcoa και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η κατασκευάστρια εταιρία αλουμινίου εκτιμάται ότι θα σημειώσει κέρδη της τάξης των 30 σεντς ανά μετοχή έναντι των 26 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ανοδικά κινείται η McDonalds περί το 2%, καθώς η Smith Barney αναβάθμισε την μετοχή της σε buy από hold, ενώ ανοδικές τάσεις διαγράφει και η Advanced Micro Devices, ύστερα από την αναβάθμισή της σε neutral από reduce, από την UBS.

Αντίθετα, κατά 52% υποχωρεί η LookSmart, ύστερα από την ανακοίνωση της Microsoft για τη λήξη της μεταξύ τους συνεργασίας από την έναρξη του νέου έτους.

O Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,15% στις 9609,28 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 1898,00 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,04% στις 1033,98 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4272,0 μονάδες με κέρδη 0,04% ενώ ο CAC 40 στο Παρισι υποχώρησε περί το 0,81% στις 3254,75 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 1,07% στις 3368,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v