Επιδόματα και εταιρικά κέρδη ”ωθούν” τη Wall

Η υψηλότερη του αναμένομενου υποχώρηση στα επιδόματα ανεργίας, τα θετικά αποτελέσματα από τη Yahoo και τις πωλήσεις της Wal-Mart, οδηγούν σε υψηλά κέρδη την αμερικανική αγορά. Σημαντικά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τα θετικά αποτελέσματα από αρκετές εταιρίες σε συνδυασμό με την υψηλότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας, οδηγούν σε ράλι τη Wall Street.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 382.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 4 Οκτωβρίου, από τις 405.000 που ήταν τα αναθεωρημένα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 394.000.

Εξάλλου, η Yahoo! κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς όσον αφορά στο τρίτο τρίμηνο, σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι διαφημίσεις μέσω Διαδικτύου ήταν το κλειδί της ανόδου στα αποτελέσματά της.

Παράλληλα, η Wal-Mart Stores, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της με πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, αυξήθηκαν κατά 6% το Σεπτέμβριο, έναντι των εκτιμήσεών της για άνοδο 3%-5%.

Εξάλλου, και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως, η Marriot International, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 38 σεντς ανά μετοχή, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

O δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,86% στις 9713,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,41% στις 1920,57 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,73% στις 1041,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v