”Εναλλασσόμενη” η τάση στη Wall

Οι διακυμάνσεις των βασικών δεικτών φαίνεται να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς την προσοχή των επενδυτών ”διεκδικούν” τα θετικά νέα από τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και τα αρνητικά από General Electric. Στο ”κόκκινο” οι ευρωαγορές.

Οι διακυμάνσεις των βασικών δεικτών αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, αφού τα θετικά νέα από την απρόσμενη μείωση του εμπορικού ελλείμματος αντισταθμίζονται από δυσμενή εταιρικά νέα.

Αναλυτικότερα, απροσδόκητη μείωση έως τα 39,2 δισ. δολ. εμφάνισε τον Ιούλιο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο από 40 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν διόγκωση το ελλείμματος έως τα 41,5 δισ. δολ.

Εξάλλου, παραμένοντας στα μακροοικονομικά νέα, άνοδο κατά 0,3% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Σεπτέμβριο, έναντι αύξησης κατά 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Στα επιχειρηματικά νέα, ανησυχίες προκάλεσε η ανακοίνωση της General Electric, η οποία εκτός τους ότι ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 11% για το γ΄ τρίμηνο αναθεώρησε προς τα κάτω και τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Πιέσεις καταγράφονται αυτή την ώρα και στον αεροπορικό κλάδο, ως αποτέλεσμα της ανόδου στην τιμή του αργού πετρελαίου.

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται Intel, American Express, Eastman Kodak, Mc Donald’s, 3M και General Motors, ενώ βαρύτητα αποδίδεται στην πορεία του κλάδου των ημιαγωγών, μετά την αναβάθμιση τωνIntel και Texas Instruments από την Deutsche Bank.

Στο -0,01% και τις 9.677 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,09% σημειώνει ο δείκτης Nasdaq, στις 1.913 μονάδες. Στο -0,03% και τις 1.038 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

Με απώλειες έκλεισαν εξάλλου τα χρηματιστήρια του Λονδίνου (-0,07%, 4.311 μονάδες) και του Παρισιού (-0,57%, 3.306 μονάδες), ενώ πτωτικά κατά 0,41% κινείται αυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX, στο επίπεδο των 3.467 μονάδων. Υψηλότερα του 1,18 το ευρώ έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v