Αφομοιώνει macro και ειδήσεις από GE η Wall

Τα στοιχεία για τη συρρίκνωση του ελλείμματος και την άνοδο του PPI, αλλά κυρίως τις ανακοινώσεις της General Electric, προσπαθεί να αφομοιώσει η αμερικανική αγορά, ενώ το δολάριο χάνει τα κέρδη που κατέγραφε ύστερα από τα θετικά στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα.

Τα νέα από την General Electric κατά κύριο λόγο αλλά και τα στοιχεία για τη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος και την άνοδο του PPI, συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, η General Electric αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων κατά 11% κερδών γ΄ τριμήνου.

Παράλληλα, ο πολυσχιδής όμιλος ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής εταιρίας ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού Amersham, έναντι του ποσού των 9,5 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, ο PPI (δείκτης τιμών παραγωγού) κατέγραψε άνοδο 0,3% το Σεπτέμβριο, έναντι της αύξησης κατά 0,4% τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε απροσδόκητα στα 39,2 δισ. δολάρια, έναντι των 40 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διεύρυνση στα 41,5 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,05% στις 9685,13 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,24% στις 1916,54 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 0,01% στις 1038,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v