Μίνι ράλι σε Wall - ευρωαγορές

Οι ενδείξεις ανάκαμψης στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα εταιριών - σηματωρών στο γ’ τρίμηνο οδηγούν σε ράλι την αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή ”διακοπή”. Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, αντίστοιχα υψηλή είναι η άνοδος στο DAX, ενώ ισχυροποιείται το δολάριο μετά τις δηλώσεις Snow.

Διευρύνει τα κέρδη η αμερικανική αγορά ύστερα από τα χαμηλότερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα από Yahoo! και Wal-Mart Stores.

Εξάλλου, αντίστοιχο κλίμα επικράτησε και στην Ευρώπη, με το Λονδίνο και το Παρίσι να σημειώνουν υψηλά κέρδη, και τη Φρανκφούρτη να διαπραγματεύεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 382.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 4 Οκτωβρίου, από τις 405.000 που ήταν τα αναθεωρημένα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 394.000.

Εξάλλου, η Yahoo! κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς όσον αφορά στο τρίτο τρίμηνο, σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι διαφημίσεις μέσω Διαδικτύου ήταν το κλειδί της ανόδου στα αποτελέσματά της. Η μετοχή της καταγράφει κέρδη της τάξης του 12%.

Παράλληλα, η Wal-Mart Stores, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της με πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, αυξήθηκαν κατά 6% το Σεπτέμβριο, έναντι των εκτιμήσεών της για άνοδο 3%-5%, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 1,5%.

Εξάλλου, και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως, η Marriot International, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 38 σεντς ανά μετοχή, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Κατά 5,5% ”ανεβαίνει” η μετοχή της Hewlett-Packard, ύστερα από τη συμφωνία με την Walt Disney για την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δέκα χρόνια.

O δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,33% στις 9759,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 2,16% στις 1934,62 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 1,26% στις 1046,83 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4313,9 μονάδες με άνοδο 1,06% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 2,35% στις 3324,99 μονάδες. Ο DAX διαμορφώνεται στις 3483,48 μονάδες με άνοδο 2,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v