Εμφάνιση πωλητών ύστερα από την άνοδο στη Wall

Αφορμή βρήκαν οι επενδυτές ύστερα από τα υψηλά μηνών που βρέθηκε η αμερικανική αγορά, να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν στη διάρκεια των δύο -κυρίως- προηγουμένων συνεδριάσεων. Περιορίζει τα κέρδη και η Ευρώπη.

Σε πωλήσεις προχωρούν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, ύστερα και από τα κέρδη που κατέγραψε στη διάρκεια των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων. Περιορίζει την άνοδο η Ευρώπη.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της Intel για το τρίτο τρίμηνο, υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ και οι εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου ήταν ελαφρώς υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες των αναλυτών.

Παράλληλα, η Merrill Lynch αύξησε την τιμή στόχο για την Intel στα 40 από τα 32 δολάρια, ενώ και η Salomon Smith Barney προχώρησε σε θετική αναθεώρηση της τιμής στόχου, στα 38 δολάρια από τα 32.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε και το τρίμηνο της General Motors, ενώ θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της έβδομης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, FleetBoston Financial, που κατέγραψαν άνοδο 17% σε σχέση με πέρυσι.

Στα 190 δολάρια αυξήθηκαν τα κέρδη της Harley Davidson, έναντι των 165 δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της IBM, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κέρδη 1,02 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 99 σεντς πέρυσι.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά νέα, οι πωλήσεις λιανικής του Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,2%, ενώ εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, σημείωσαν άνοδο 0,3%.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση 0,1%, και εξαιρουμένων των αυτοκινήτων για άνοδο 0,4%.

Εξάλλου, στο 33,7 αυξήθηκε ο δείκτης μεταποίησης της New York Fed, από το 18,35 του Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινωθεί η Μπεζ Βίβλος της Fed.

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,17% στις 9796,75 μονάδες, ενώ πτώση περί το 0,22% καταγράφει και ο S&P στις 1047,17 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,04% στις 1942,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v