GM: Επέστρεψε στην κερδοφορία το γ΄ τρίμηνο

Σε πεδίο κερδοφορίας επέστρεψε στο γ΄ τρίμηνο η μεγαλύτερη (βάσει πωλήσεων) αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, General Motors, έναντι ζημιών που σημείωνε πέρυσι. Τα στοιχεία της ήταν καλύτερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, η GM εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το δ΄ τρίμηνο και για το σύνολο του 2003.

GM: Επέστρεψε στην κερδοφορία το γ΄ τρίμηνο
Σε πεδίο κερδοφορίας κατόρθωσε να επιστρέψει στο γ΄ τρίμηνο του έτους η General Motors, έναντι ζημιών που σημείωνε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης (βάσει πωλήσεων) αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο διαμορφώθηκαν στα 425 εκατ. δολ. ή 0,79 δολ. ανά μετοχή από ζημίες 804 εκατ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όταν η General Motors είχε απαξιώσει τη μονάδα της Fiat.

Tα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 0,66 δολ.

Οι πωλήσεις της GM αυξήθηκαν στα 45,9 δισ. δολ. από 43,6 δισ. δολ. πέρυσι.

Η εταιρία προέβλεψε επίσης ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο δ΄ τρίμηνο να ενισχυθούν στο ένα δολ., χαμηλότερα όμως από τα 1,02 δολ. που προβλέπουν οι αναλυτές της Wall Street. Για τη χρήση του 2003 η GM προβλέπει κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 5 δολ. και πλέον, συμπεριλαμβανομένων όμως των εκτάκτων αποτελεσμάτων αλλά και των μεγεθών της Hughes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v