Ρευστοποιήσεις στη Wall Street (update)

Ρευστοποιήσεις κερδών παρατηρούνται στη Wall Street, καθώς οι βασικοί δείκτες συναντούν ”αντιστάσεις” στα υψηλά επίπεδα όπου βρίσκονται, παρά τα θετικά μακροοικονονμικά νέα από δείκτη Μίτσιγκαν και νέες κατοικίες. Εντονότερες οι πτωτικές τάσεις για Nasdaq, λόγω των αρνητικών στοιχείων απο Sun και eBay. Μικτές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Εντείνεται το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να υποχωρεί ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία των Sun Microsystems και eBay, ενώ ο Dow Jones δεν κατορθώνει να ανταποκριθεί στα ισχυρά στοιχεία από Μίσιγκαν και νέες κατοικίες. Μικτό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν σημείωσε άνοδο στο 89,4 τον Οκτώβριο από το 87,7 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 88,2.

Εξάλλου, οι νέες κατοικίες αυξήθηκαν 3,4% το Σεπτέμβριο στα 1,88 εκατ., έναντι των 1,826 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στα 1,83 εκατ.

Αρνητικά αντιδρούν οι επενδυτές στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της eBay, τα οποία δεν παρουσίασαν κάποια έκπληξη. Ωστόσο, απώλειες καταγράφει η Sun Microsystems, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η Advanced Micro Devices, ανακοίνωσε συρρίκνωση των ζημιών της, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,48% στις 9744,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,31% στις 1924,69 μονάδες. Ο S&P παρουσιάζει απώλειες 0,58% στις 1043,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v