Η τεχνολογία κράτησε τα κέρδη στη Wall (πλην Dow)

Με εξαίρεση τον Dow Jones, η αμερικανική αγορά διατηρήθηκε σε θετικό πρόσημο, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν πληθώρα μακροοικονομικών αλλά και εταιρικών ανακοινώσεων. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη, πλην DAX.

Με μόνο τον Dow Jones να κλείνει με οριακές μάλιστα απώλειες, η αμερικανική αγορά κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη, εν μέσω πληθώρας εταιρικών και μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX ωστόσο να κατορθώνει να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed, εκτινάχθηκε στο 28 τον Οκτώβριο, από το 14,6 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 15,6.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, στις 384.000, έναντι των αναθεωρημένων στοιχείων της τάξης των 388.000.

Παράλληλα, και η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,4% το Σεπτέμβριο, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων, έναντι της υποχώρησης κατά 0,1% τον Αύγουστο.

Ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο ”έτρεξε” με ρυθμό της τάξης του 0,3%, αντίστοιχο με αυτό του προηγουμένου μήνα.

Η IBM, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς όσον αφορά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το μέγεθος των πωλήσεων της εταιρίας. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 4%.

Η Caterpillar υποχώρησε κατά 6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ακόμη, η Nokia επιβεβαίωσε την αύξηση των μεγεθών στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο οι προβλέψεις της για χαμηλότερα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο και οι επίσης χαμηλές πωλήσεις, υποδηλώνουν τη διατήρηση των πιέσεων στις τιμές των κινητών, εν μέσω μάλιστα ισχυρού ανταγωνισμού. Η μετοχή της σημείωσε απώλειες 4%.

Εξάλλου, αρνητικά κινήθηκει και η SAP, η γερμανική εταιρία πληροφορικής, καθώς παρά τα σχετικά θετικά αποτελέσματά της, οι εκτιμήσεις της θεωρήθηκαν μάλλον επιφυλακτικές.

Κατά 2% ενισχύθηκε η Honeywell, καθώς η εταιρία επαναδιατύπωσε τις προηγούμενες προβλέψεις της για το δ΄ τρίμηνο.

Η Ford Motor από την πλευρά της αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 στα 95 σεντς - 1,05 δολάρια ανά μετοχή, από το ποσό των 70 σεντς.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 4,08 δολάρια με απώλειες 0,49%, ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 2,23% στα 5,95 δολάρια. Η διαμορφώθηκε στα 20,05 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 9791,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο περί το 0,57% στις 1950,14 μονάδες. Ο δείκτης S&P έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 1050,07 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4339,7 μονάδες με απώλειες 0,67% ενώ και ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3357,49 μονάδες με πτώση 0,52%. Ο DAX κινήθηκε στις 3577,72 μονάδες με κέρδη 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v