Με απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η Wall

Με τους δείκτες να έχουν εδώ και καιρό αγγίξει πολύμηνα υψηλά επίπεδα, οι επενδυτές βρήκαν αφορμή στα αποτελέσματα εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, για να οδηγήσουν την Wall Street χαμηλότερα, αγνοώντας μάλιστα και τα θετικά macro στοιχεία. Με μικτές διαθέσεις έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, υποχωρεί λόγω τραπεζών-ασφαλειών ο Dax.

Τα αρνητικά αποτελέσματα εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, έδωσαν το έναυσμα στην αμερικανική αγορά για ρευστοποίηση κερδών, ύστερα από τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Με μικτές διαθέσεις έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί εξ αιτίας της πτώσης εταιριών του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η αμερικανική αγορά μάλιστα φαίνεται να αγνοεί ”επιδεικτικά” και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν σημείωσε άνοδο στο 89,4 τον Οκτώβριο από το 87,7 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 88,2.

Εξάλλου, οι νέες κατοικίες αυξήθηκαν 3,4% το Σεπτέμβριο στα 1,88 εκατ., έναντι των 1,826 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στα 1,83 εκατ.

Αρνητικά αντιδρούν οι επενδυτές στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της eBay, τα οποία δεν παρουσίασαν κάποια έκπληξη. Ωστόσο, απώλειες 2,75% καταγράφει η Sun Microsystems, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κατά 22% υποχωρούν οι μετοχές της Doubleclick στον Nasdaq, καθώς προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Στον αντίποδα, η Advanced Micro Devices, ανακοίνωσε συρρίκνωση των ζημιών της, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,43% στις 9750,94 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,45% στις 1921,86 μονάδες. Ο S&P παρουσιάζει απώλειες 0,70% στις 1042,71 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 4344,0 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε περί το 0,10% στις 3353,72 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 3527,68 μονάδες, με απώλειες 1,40%.

Οι απώλειες του DAX οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έντονα πτωτική πορεία μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου, και ειδικότερα στην υποχώρηση κατά 6% των μετοχών της HVB, αλλά και της Munich Re.

Η τελευταία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3,8 δισ. ευρώ. Στην αύξηση θα συμμετέχει και η HVB Group, η οποία κατέχει μερίδιο συμμετοχής ύψους 13,16% του αντασφαλιστικού ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v