Αντιμέτωπη με ισχυρές ”αντιστάσεις” η Wall

Δυσκολίες συναντά η Wall Street στην προσπάθειά της να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι αγορές εμφανίζουν ενδείξεις ”υπεραγοράς”, παρά τα θετικότερα του αναμενομένου αποτελέσματα από Citigroup και 3M. Περιορίζουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές.

Σε σημεία αντίστασης βρίσκονται όπως φαίνεται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς παρά τα θετικότερα των εκτιμήσεων νέα από Citigroup και 3M, οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα θετικότερα εταιρικά αποτελέσματα έχουν πιθανότητα προεξοφληθεί από τις αρχές Οκτωβρίου και τώρα οι αγορές βρίσκονται ”αντιμέτωπες” με ισχυρά σημεία αντίστασης, τα οποία εκλαμβάνονται και σαν ”ενδείξεις για υπεραγορασμένη αγορά”.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Citigroup, τα οποία ικανοποίησαν αναλυτές και αγορά. Τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας ανακοινώθηκαν στα 90 σεντς ανά μετοχή, από 76 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 85 σεντς ανά μετοχή.

Παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της τράπεζας, αρκετοί επενδυτές προχωρούν σε πωλήσεις της μετοχής, καθώς τα επίπεδα της τιμής της θεωρούνται υψηλά. Αυτή την ώρα, ο τίτλος χάνει περίπου 0,30%.

Στο ίδιο μήκος κύματος (καλύτερα των εκτιμήσεων) ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της τεχνολογικής 3M, αλλά και της εταιρίας εκτυπωτών Lexmark.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας σε overweight από equal weight.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται από τη Microsoft η νέα της καμπάνια για την αναβάθμιση των Windows- δεδομένο που ίσως δημιουργήσει κινητικότητα γύρω από τη μετοχή.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, υποχώρηση κατά 0,2% εμφάνισε ο Δείκτης των Δεικτών της αμερικανικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή. Τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης είχε παρουσιάσει ποσοστιαία άνοδο κατά 0,4%.

Αρνητική άλλωστε επίδραση αναμένεται να έχουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, J. Snow στο κυριακάτικο φύλλο των Times του Λονδίνου. Σύμφωνα με αυτές, ο αμερικανός αξιωματούχος εκτιμά ότι τα επιτόκια είναι υψηλά και κάνει σαφώς λόγο για άνοδό τους, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει.

Στο +0,03% και τις 9.724 μονάδες κινείται ο Dow Jones ενώ απώλειες της τάξης του 0,14% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, στις 1.909 μονάδες. Στο -0,13% και τις 1.037 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v