Θετικά η Wall στο φινάλε λόγω εταιρικών νέων

Με υπολογίσιμα κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι αμερικανικές αγορές, καθώς φαίνεται ότι τελικά τα θετικά εταιρικά νέα από Citigroup και 3Μ έδωσαν αισιοδοξία στους επενδυτές, που σε όλη τη συνεδρίαση δίσταζαν να τοποθετηθούν, εν μέσω πληθώρας απόψεων που θέλουν τις αγορές ”υπεραγορασμένες”.

Την ορμή που έλειψε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης φαίνεται ότι άντλησαν από τα εταιρικά νέα τελικά οι επενδυτές στη Wall Street, οδηγώντας, κατά το κλείσιμο, τους βασικούς δείκτες σε υψηλά ημέρας.

Το ”υπεραγορασμένο της αγοράς” προέβαλλε στρατηγικός αναλυτής της Merrill Lynch ως την κυριότερη αιτία της ενδοσυνεδριακής αδυναμίας των αμερικανικών αγορών να κινηθούν σημαντικά ανοδικότερα.

Οι περισσότεροι αναλυτές φαίνεται δνα συμφωνούν με τον Richard Mc Cabe, ενώ δεν διστάζουν να προβλέψουν ότι οι δηλώσεις Snow στο κυριακάτικο φύλλο των Times του Λονδίνου, περί ”υπερβολικά χαμηλών επιτοκίων” ίσως αποτελέσουν, κατά τις επόμενες ημέρες αφορμή διόρθωσης.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Citigroup, που ανακοινώθηκαν πριν τη συνεδρίαση ικανοποίησαν αναλυτές και αγορά. Τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας ανακοινώθηκαν στα 90 σεντς ανά μετοχή, από 76 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 85 σεντς ανά μετοχή.

Παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της τράπεζας, αρκετοί επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις της μετοχής, καθώς τα επίπεδα της τιμής της θεωρούνται υψηλά.

Στο ίδιο μήκος κύματος (καλύτερα των εκτιμήσεων) ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της τεχνολογικής 3M, αλλά και της εταιρίας εκτυπωτών Lexmark.

Τους κερδισμένους της ημέρας οδήγησε η AT&T (+3,8%) ενώ σημαντικά υψηλότερα διαμορφώθηκε και η τιμή της Hewlett Packard.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, υποχώρηση εμφάνισε ο Δείκτης των Δεικτών Σεπτεμβρίου μετά από 6 μήνες ανόδου. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο –0,2%, έναντι αύξηση 0,4% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα μείνει αμετάβλητος.

Στο +0,58% και τις 9.777 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε κέρδη 0,67% και διαμορφώθηκε στις 1.925 μονάδες. Στο +0,52% και τις 1.044 μονάδες ο S&P 500.

Με κέρδη 1,96% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το δικαίωμα της Εθνικής, στα 4,17 δολ., ενώ οριακά κέρδη (0,17%) κατέγραψε ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 5,94 δολ. Χωρίς μεταβολή έμεινε ο τίτλος της Coca Cola 3Ε, στα 20,05 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v