Ανοδικά ο Nasdaq λόγω Texas Instruments

Θετικά επενεργούν στον τεχνολογικό κλάδο τα θετικά και καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Texas Instruments, ενώ άλλα εταιρικά μεγέθη (SBC Communications, AT&T) καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές στον Dow Jones, ασκώντας παράλληλα πιέσεις στα blue chips. Στο ”πράσινο” οι ευρωαγορές.



Θετικά επενεργούν στον τεχνολογικό κλάδο τα θετικά και καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Texas Instruments, ενώ άλλα εταιρικά μεγέθη, όπως αυτά της SBC Communications και της AT&T καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές στον Dow Jones, ασκώντας παράλληλα πιέσεις στα blue chips.

Η Texas Instruments ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο του έτους καθαρά κέρδη στα 447 εκατ. δολ. ή στα 25 σεντς ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένων όμως και των κερδών της τάξεως των 106 εκατ. δολ. από την πώληση της Micron Technology) έναντι 188 εκατ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο του 2002 (11 σεντς ανά μετοχή).

Στον αντίποδα, πτωτικά κατά 6% κινείται η μετοχή της AT&T, η οποία για το τρίμηνο που τελείωσε ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών. Πιέσεις ασκούνται και στη μετοχή της SBC Communications, αφού η εταιρία απογοήτευσε τους αναλυτές.

Σημάδι εξόδου από τη Wall Street δίνει άλλωστε στους επενδυτές το μοντέλο τεχνικής ανάλυσης και πρόβλεψης κρίσιμων περιόδων της αγοράς Τ-Μodel, της ανεξάρτητης εταιρίας ανάλυσης JCF Group. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο οργανισμός παραδέχεται ότι η θεμελιώδη εικόνα των μετοχών φανερώνει σημάδια περαιτέρω ανόδου για την αμερικανική αγορά. Πολύ καλύτερη δε, εμφανίζεται η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο -0,22% και τις 9.756 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,77% καταγράφει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.939 μονάδων. Στο +0,20% και τις 1.046 μονάδες ο S&P 500.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την ημέρα FTSE 100 (+0,11%, 4.352 μονάδες) και CAC 40 (+0,13%, 3.363 μονάδες) ακολουθώντας την τεχνολογική άνοδο της Wall Street. Σε θετικό μετέστρεψε το πρόσημό του και ο DAX (+0,42%, 3.574 μονάδες) που σε όλη σχεδόν τη συνεδρίαση παρασυρόταν χαμηλότερα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω των δυσμενών αποτελεσμάτων της Daimler Chrysler.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v