Daimler: Ζημιές 1,7 δισ. ευρώ λόγω EADS (update)

Ζημιές 1,7 δισ. ευρώ σημείωσε κατά το γ΄ τρίμηνο η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο DaimlerChrysler, λόγω των απαξιώσεων (writedown) 2 δισ. ευρώ που προέκυψε από τη μερίδιό της στην EADS. Τροχοπέδη για τις πωλήσεις του 2003 η ανατίμηση του ευρώ.

Daimler: Ζημιές 1,7 δισ. ευρώ λόγω EADS (update)
Ζημιές κατέγραψε κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο DaimlerChrysler, λόγω των απαξιώσεων (writedown) του 1/3 του μεριδίου της στην EADS.

Ενδεικτικά, οι ζημιές της άγγιξαν τα 1,7 δισ. ευρώ ή τα 1,63 ευρώ ανά μετοχή έναντι καθαρών κερδών 800 εκατ. ευρώ ή 0,77 ευρώ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν καθαρά κέρδη 670 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η DaimlerChrysler δήλωσε ότι ανέλαβε επιβάρυνση 2 δισ. ευρώ προκειμένου να ”απαξιώσει” τη διαφορά ανάμεσα στη λογιστική και τη χρηματιστηριακή αξία της EADS.

Τα λειτουργικά κέρδη της DaimlerChrysler άγγιξαν τα 1,25 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο από 1,5 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

H αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε παράλληλα τις προβλέψεις του ομίλου για λειτουργικά κέρδη 5 δισ. ευρώ το 2003, προσθέτοντας ότι παραμένουν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν την ανάπτυξή της.

Σε ότι αφορά στα έσοδά της, αναμένεται να υποχωρήσουν στα 138 δισ. ευρώ το 2003 από 149,6 δισ. το 2002, λόγω της ανατίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ωστόσο η κυκλοφορία 9 νέων μοντέλων την επόμενη χρονιά, ενισχύει την αισιοδοξία του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v