Ωθηση από Texas σε Nasdaq- Πιέσεις σε Dow

Ανοδική ώθηση χαρίζουν στο δείκτη Nasdaq τα θετικά και καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Texas Instruments, ενώ αντίθετα λειτουργεί η κάμψη των κερδών της AT&T. Για ”υπεραγορασμένες” αγορές επιμένουν να μιλούν αναλυτές, ενώ ο Dow πιέζεται ελαφρά χαμηλότερα. Πιέσεις στον DAX, λόγω Daimler Chrysler.

Ανοδική ώθηση χαρίζει στο Nasdaq η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου της Texas Instruments, καθώς, σύμφωνα με αναλυτές παρέχουν ενδείξεις ισχυρής ανάκαμψης των κλάδων ημιαγωγών και κινητής τηλεφωνίας.

Αναλυτικότερα, η Texas Instruments ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 447 εκατ. δολ. ή στα 25 σεντς ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένων όμως και των κερδών της τάξεως των 106 εκατ. δολ. από την πώληση της Micron Technology) έναντι 188 εκατ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο του 2002 (11 σεντς ανά μετοχή).

Αντίθετα, αρνητική είναι η επίδραση των αποτελεσμάτων της AT&T, αφού περιείχαν την κατά 13% υποχώρηση κερδών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Εξάλλου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης, η Yahoo ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη κατά το πρώτο μισό του οικονομικού της έτους, υπερδιπλασιάστηκαν, λόγωτης αύξηση των χρηστών internet.

Ενώ τα εταιρικά νέα φαίνεται σε γενικές γραμμές να ικανοποιούν τους επενδυτές, αρκετοί αναλυτές, βασιζόμενοι στην τεχνική ανάλυση, κάνουν από χθες λόγο για ενδείξεις ”υπαραγορασμένων αγορών”. Η τάση μάλιστα αυτή είναι ανάγλυφη στον δείκτη Dow Jones, στις μετοχές του οποίου καταγράφονται πιέσεις.

Σημάδι εξόδου από τη Wall Street δίνει άλλωστε στους επενδυτές το μοντέλο τεχνικής ανάλυσης και πρόβλεψης κρίσιμων περιόδων της αγοράς Τ-Μodel, της ανεξάρτητης εταιρίας ανάλυσης JCF Group. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο οργανισμός παραδέχεται ότι η θεμελιώδη εικόνα των μετοχών φανερώνει σημάδια περαιτέρω ανόδου για την αμερικανική αγορά. Πολύ καλύτερη δε, εμφανίζεται η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο και τις μονάδες κινείται ο Dow Jones, ενώ εμφανίζει ο Nasdaq στις μονάδες. Στο και τις μονάδες ο S&P 500.

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Υποχώρηση καταγράφει ο DAX, καθώς παρατηρούνται πιέσεις στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, ως αποτέλεσμα της κάμψης των κερδών της Daimler Chrysler στο γ΄ τρίμηνο. Ανοδικά Παρίσι και Λονδίνο λόγω της θετικής επιρροής των αποτελεσμάτων της Texas Instruments.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v