Oδυνηρή αποκόμιση κερδών στη Wall Street

Κυρίαρχες ήταν σε όλη τη συνεδρίαση της Wall Street οι τάσεις ρευστοποίησης κερδών, οι οποίες είχαν αφορμή εταιρικά αποτέλεσματα από Amazon, Lucent και Merck. Για ”προξοφλημένα από τις αρχές Οκτωβρίου αποτελέσματα” κάνουν λόγο αναλυτές.

Οι ρευστοποιήσεις κερδών παρέμειναν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Τετάρτης στη Wall Street.

Οι επενδυτές αποκόμισαν αρκετά από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, με αφορμή εταιρικά νέα από Amazon, Lucent και Merck. Αναλυτές εκτιμούν την εξέλιξη αυτή ως ”φυσιολογική”, αφού, όπως επισημαίνουν- προς το παρόν- δεν είναι ορατά υψηλότερα επίπεδα για τις αμερικανικές αγορές.

Μερίδα εξάλλου αναλυτών δεν κρύβει την εκτίμησή της ότι τα θετικά κέρδη των αμερικανικών εταιριών έχουν ήδη προεξοφληθεί κατά την άνοδο των αρχών του Οκτωβρίου και άρα δεν είναι δυνατόν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά.

Η σκέψη αυτή είναι πιθανό να επικράτησε στην περίπτωση των αποτελεσμάτων της Amazon, τα οποία για το γ΄ τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερα των περσινών και των εκτιμήσεων, χωρίς να εντυπωσιάσουν ωστόσο την αγορά, η οποία φαίνεται να περίμενε ”το κάτι παραπάνω”.

Στη δυσμενή για το Nasdaq επίδραση των αποτελεσμάτων της Amazon προστέθηκε και αυτή των αποτελεσμάτων της Lucent. Η τεχνολογική εταιρία επίσης δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, αν και εμφάνισε μαζί με την υποχώρηση κερδών, αύξηση των πωλήσεων

Χαμηλότερα άλλωστε κινήθηκε και ο φαρμακευτικός κλάδος, λόγω κυρίως της Merck, η οποία ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών γ΄ τριμήνου έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, αλλά προχώρησε και σε προειδοποίηση αναφορικά με τις μελλοντικές της επιδόσεις, ενώ κοινοποίησε την πρόθεσή της να περικόψει 4.400 θέσεις εργασίας.

Στο - 1,53% και τις 9.598 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 2,21% εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.898 μονάδες. Στο -1,50% και τις 1.030 μονάδες ο S&P 500.

Στο -2,35% έκλεισε τη συνεδρίαση ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 5,81 δολ., ενώ πτωτικά κατά 3,04% κινήθηκε αυτός της Εθνικής, στα 4,14 δολ. και κατά 0,05% αυτός της Coca Coca 3E, στα 19,59 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v