Αποκόμιση κερδών σε Wall - ευρωαγορές

Με σημαντική αποκόμιση κερδών ”απαντούν” οι επενδυτές της Wall Street στα σημερινά εταιρικά αποτελέσματα που, αν και θετικά, δεν ενθουσίασαν, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”ήδη προεξοφλημένα εταιρικά νέα”. Στο ”κόκκινο” οι ευρωαγορές. Συνεχίζει την κούρσα προς το 1,18 δολ. το ευρώ.

Η σημαντική αποκόμιση κερδών φαίνεται πως είναι η ”αντίδραση” των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στο μέσον περίπου της συνεδρίασης, διευρύνουν τις αρχικές τους απώλειες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη είναι ”φυσιολογική”, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, καθώς- προς το παρόν- δεν είναι ορατά τα υψηλότερα επίπεδα όπου θα μπορούσαν να σκαρφαλώσουν οι αμερικανικές αγορές.

Μερίδα εξάλλου αναλυτών δεν κρύβει την εκτίμησή της ότι τα θετικά κέρδη των αμερικανικών εταιριών έχουν ήδη προεξοφληθεί κατά την άνοδο των αρχών του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Amazon η οποία για το γ΄ τρίμηνο του έτους εμφάνισε καλύτερα των περσινών και του αναμενόμενου κέρδη, ενώ κοινοποίησε και τις θετικές της εκτιμήσεις για το δ΄ τρίμηνο. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς επενδυτές, αφού ”δεν έδωσε το κάτι παραπάνω”.

Στη δυσμενή για το Nasdaq επίδραση των αποτελεσμάτων της Amazon προστίθεται και αυτή των αποτελεσμάτων της Lucent. Η τεχνολογική εταιρία επίσης δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, αν και εμφάνισε υποχώρηση κερδών ταυτόχρονα με αύξηση των πωλήσεων

Πιέσεις δέχεται εξάλλου και ο κλάδος των φαρμάκων, λόγω κυρίως της Merck, η οποία ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών γ΄ τριμήνου έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, αλλά προχώρησε και σε προειδοποίηση αναφορικά με τις μελλοντικές της επιδόσεις, ενώ κοινοποίησε την πρόθεσή της να περικόψει 4.400 θέσεις εργασίας.

Μόνο τρεις από τις μετοχές που συμμετέχουν στον Dow Jones εμφανίζουν θετικό πρόσημο (Mc Donald, 3M, Procter & Gamble), ενώ στο Nasdaq, αναλογία πτωτικών προς ανοδικές είναι στο 3 προς 1.

Στο -1,45% και τις 9.606 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 2,04% εμφανίζει ο Nasdaq στις 1.901 μονάδες. Στο -1,46% και τις 1.030 μονάδες ο S&P 500.

Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση τα χρηματιστήρια του Λονδίνου (-1,53%, στις 4.285 μονάδες) και του Παρισιού (-1,80% στις 3.302 μονάδες), λόγω της σημαντικής ανόδου του ευρώ, αλλά και δυσμενών εταιρικών αποτελεσμάτων. Πτωτικά κατά 2,13% κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο επίπεδο των 3.503 μονάδων.

Κοντά στο επίπεδο του 1,18 δολ. βρίσκεται το ευρώ, συνεχίζοντας την ανοδική του κούρσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v