Τα ”μηνύματα” της Texas έλαβε ο Nasdaq

Μικτές παρέμειναν οι τάσεις για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, αφού τα αποτελέσματα της Texas Instruments τόνωσαν τον τεχνολογικό κλάδο και οδήγησαν το Nasdaq στο ”συν”, ενώ τα αποτελέσματα τηλεπικοινωνιακών εταιριών ”βάρυναν” τον Dow Jones.

Μικτές τάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα της Texas Instruments οδήγησαν υψηλότερα το δείκτη Nasdaq, ενώ αυτά τηλεπικοινωνιακών εταιριών συνέχισαν να πιέζουν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης τον Dow χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα, η Texas Instruments ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο του έτους καθαρά κέρδη στα 447 εκατ. δολ. ή στα 25 σεντς ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένων και των κερδών της τάξεως των 106 εκατ. δολ. από την πώληση της Micron Technology), έναντι 188 εκατ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο του 2002 (11 σεντς ανά μετοχή).

Η καλή συμπεριφορά της συγκεκριμένης μετοχής οδήγησε σε κέρδη αρκετούς τεχνολογικούς τίτλους όπως αυτός της Micron. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Amazon, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της που ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο.

Στον αντίποδα, πιέσεις που ξεπέρασαν και το 6% δέχτηκε η μετοχή της AT&T, η οποία για το τρίμηνο που τελείωσε ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών. Παρόμοια η εικόνα και για την επίσης τηλεπικοινωνιακή SBC Communications, αφού τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Σημάδι εξόδου από τη Wall Street δίνει άλλωστε στους επενδυτές το μοντέλο τεχνικής ανάλυσης και πρόβλεψης κρίσιμων περιόδων της αγοράς Τ-Μodel, της ανεξάρτητης εταιρίας ανάλυσης JCF Group. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο οργανισμός παραδέχεται ότι η θεμελιώδη εικόνα των μετοχών φανερώνει σημάδια περαιτέρω ανόδου για την αμερικανική αγορά. Πολύ καλύτερη δε, εμφανίζεται η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο -0,31% και τις 9.747 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,82% κατέγραψε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.940 μονάδων. Στο +0,13% και τις 1.046 μονάδες έκλεισε ο S&P 500.

Στο +2,40% και στα 4,27 δολ. ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τίτλος της Εθνικής, ενώ υποχώρηση της τάξης του 2,24% εμφάνισε αυτός της Coca Cola 3E, στα 19,60 δολ. Αμετάβλητος, στα 5,90 δολ. ο τίτλος του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v