Texas Instruments: Υπερδιπλάσια τα κέρδη γ΄ 3μήνου

Υπερδιπλάσια και πλέον κέρδη ανακοίνωσε η Texas Instruments για το γ΄ τρίμηνό της, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα η τεχνολογική εταιρία, ηγέτιδα στον χώρο των chips για κινητά τηλέφωνα, εμφανίστηκε αισιόδοξη και για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου. Κέρδη 3% για τη μετοχή στις after-hours.

Texas Instruments: Υπερδιπλάσια τα κέρδη γ΄ 3μήνου
Υπερδιπλάσια και πλέον κέρδη ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται για κινητά τηλέφωνα, Texas Instruments, για το γ΄ τρίμηνό της, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την ίδια στιγμή σημαντική ήταν και η αύξηση των πωλήσεών της κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η Texas Instruments, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη εκτινάχθηκαν στα 447 εκατ. δολ. ή στα 25 σεντς ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένων όμως και των κερδών της τάξεως των 106 εκατ. δολ. από την πώληση της Micron Technology) έναντι 188 εκατ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο του 2002 ή των 11 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων όμως αυτών των εκτάκτων αποτελεσμάτων (one time effects), τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 12 σεντς ανά μετοχή, κατά 3 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις της ανήλθαν την ίδια στιγμή στα 2,5 δισ. δολ. από 2,2 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και από 2,4 δισ. δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η ανάκαμψη των αποτελεσμάτων της Texas Instruments οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ζήτησης για κινητά τηλέφωνα.

Ας σημειωθεί επίσης ότι η Texas Instruments εμφανίστηκε πολύ θετική και για το δ΄ τρίμηνο, κάνοντας λόγο για πωλήσεις 2,49-2,7 δισ. δολ. και κέρδη ανά μετοχή 14-19 σεντς αντίστοιχα.

Η μετοχή της κατέγραψε μίνι ράλι στις after hours συναλλαγές, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί κατά 2,8%. Από την αρχή του έτους δε, έχει αυξηθεί κατά 70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v