Σε... Amazon περιπέτειες η Wall

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων κινούνται και σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall. Πιέσεις καταγράφονται στο Nasdaq, καθώς τα αποτελέσματα της Amazon δεν έδωσαν το ”κάτι παραπάνω” που ανέμεναν οι ”φανατικοί οπαδοί της μετοχής”, ενώ και η Lucent απογοήτευσε. ”Βαρίδι” για Dow η Merck. Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές.

Αποτελέσματα καλύτερα των περσινών και του αναμενόμενου εμφάνισε η εταιρία διαδικτύου Amazon, χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς επενδυτές, οι οποίοι περίμεναν το ”κάτι παραπάνω” από την εταιρία.

Μερίδα αναλυτών εμφανίζεται απαισιόδοξη για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Wall Street, καθώς έδαφος κερδίζει η εκτίμηση ότι τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα έχουν προεξωφληθεί κατά την άνοδο των αρχών του Οκτωβρίου.

Παρά τα ”παράπονα” που μπορεί να είχε για την Amazon η αγορά, η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων και κερδών, ενώ προχώρησε σε θετική πρόβλεψη αναφορικά με τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, τα αποτελέσματα της Amazon σε συνδυασμό με την χθεσινή υπολογίσιμη άνοδο του τεχνολογικού δείκτη είναι πιθανό να προσφέρουν ευκαιρία για διόρθωση.

Αρνητική όμως είναι και η επιρροή των αποτελεσμάτων των Lucent και Merck.

Αναλυτικότερα, η μετοχή της Merck υποχωρεί, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών γ΄ τριμήνου έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, αλλά προχώρησε και σε προειδοποίηση αναφορικά με τις μελλοντικές της επιδόσεις, ενώ κοινοποίησε την πρόθεσή της να περικόψει 4.400 θέσεις εργασίας.

Η τεχνολογική Lucent, αν και εμφάνισε υποχώρηση κερδών παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων, χωρίς αυτό να σταθεί ικανό για να ικανοποιήσει αναλυτές και επενδυτές.

Στο -0,26% και τις 9.717 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενώ απώλειες 0,91% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.923 μονάδες. Στο -0,38% και τις 1.042 μονάδες ο S&P 500.



Τις απώλειές τους διευρύνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στις ”εξαγωγικές ανησυχίες” από την άνοδο του ευρώ προστίθενται δυσμενή εταιρικά αποτελέσματα και πτωτικές τάσεις στις αμερικανικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v