H Microsoft ”σέρνει” σε πτώση τη Wall

Στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις της Microsoft για την ανάκαμψη της ζήτησης των τεχνολογικών δαπανών από τις επιχειρήσεις, επιλέγουν να επικεντρωθούν οι επενδυτές στη Wall Street, οδηγώντας χαμηλότερα την αγορά. Πτωτικό το κλίμα και για τις ευρωαγορές.

Οι αρνητικές εκτιμήσεις της Microsoft για τις επιχειρηματικές δαπάνες σε τεχνολογικό εξοπλισμό οδηγούν χαμηλότερα την αμερικανική αγορά για άλλη μια συνεδρίαση. Πτωτικό το κλίμα και για τις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, εμφανίστηκε απαισιόδοξη σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη των δαπανών από τις επιχειρήσεις, για νέα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι μετοχές των BellSouth και AT&T, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιριών.

Χαμηλότερα κινούνται οι τίτλοι των JDS Uniphase και Nortel, με την πρώτη να ανακοινώνει συρρίκνωση των ζημιών της αλλά και χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,67% στις 9549,87 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,41% στις 1858,8 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,71% στις 1026,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v