Οnline ΙΡΟ σχεδιάζει η Google

Την πιθανότητα της δημόσιας εγγραφής της, μέσω όμως ηλεκτρονικής δημοπρασίας (online), το 2004, εξετάζει πολύ στενά η Google, αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Υπερβολικά θετική είναι μέχρι στιγμής η αντίδραση των παραγόντων της Wall Street και της Silicon Valley, αποτιμώντας την ακόμη και στα 25 δισ. δολ.

Οnline ΙΡΟ σχεδιάζει η Google
Το ενδεχόμενο της δημόσιας εγγραφής της τον Μάρτιο του 2004 φαίνεται πως εξετάζει πολύ στενά η Google, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Ωστόσο, ας σημειωθεί πως το συγκεκριμένο IPO θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, καθώς θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (online), μέσα από την οποία η εταιρία φιλοδοξεί να αντλήσει 15-25 δισ. δολ., όπως την αποτιμούν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, traders και αναλυτές.

Το IPO της γνωστής dot.com εταιρίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη Wall Street και τη Silicon Valley, κάτι που δεν παρατηρείται συχνά μετά το ξέσπασμα της ”φούσκας” του Nasdaq και τον ”πανικό” που προκάλεσε.

Παρ’ όλο που η Google είναι μόλις 5 ετών, κατόρθωσε να αποφύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ”παγίδες” που έπληξαν πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Σημαντικό επίσης είναι ότι έχει σημειώσει κέρδη, αντιθέτως με άλλες ”hot” εταιρίες οι οποίες ήταν ζημιογόνες, με ενδεικτικό το παράδειγμα της Apple που εισήχθη στην αμερικανική αγορά το 1980 και της Netscape το 1995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v