Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall

Βαριές απώλειες γνωρίζει η αμερικανική αγορά περί το μέσον της συνεδρίασης, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Microsoft για τις δαπάνες των επιχειρήσεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Μικτό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη, με σημαντική πτώση συνεχίζει ο DAX.

H Microsoft δίνει το στίγμα στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, καθώς οι αρνητικές της προβλέψεις για τις δαπάνες στον τεχνολογικό τομέα, οδηγούν χαμηλότερα τη Wall Street.

Μικτό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη, ενώ ο DAX συνεχίζει με υψηλές απώλειες.

Ειδικότερα, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, εμφανίστηκε απαισιόδοξη σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη των δαπανών από τις επιχειρήσεις, για νέα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η μετοχή της υποχωρεί πάνω από 6%.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι μετοχές των BellSouth και AT&T, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιριών.

Χαμηλότερα κινούνται οι τίτλοι των JDS Uniphase (-8%) και Nortel (-6%), με την πρώτη να ανακοινώνει συρρίκνωση των ζημιών της αλλά και χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,06% στις 9511,57 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,95% στις 1848,76 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 1,33% στις 1020,03 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4239,0 μονάδες και πτώση 0,03%, ενώ ο CAC σημείωσε άνοδο 0,06% στις 3266,27 μονάδες. Ο DAX κινείται στις 3458,62 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v