Μεγάλα deals οδηγούν σε άνοδο τη Wall (update)

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα από την εξαγορά της FleetBoston Financial από την Bank of America (47 δισ. δολ) αλλά και την απόκτηση του ελέγχου της WellPoint Health Networks από την Anthem (έναντι 14,6 δισ. δολ), ενώ θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Procter & Gamble. Υψηλά τα κέρδη και στην Ευρώπη, λόγω της υποχώρησης του ευρώ.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα και από την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών, που όμως μένουν στη σκιά των δύο μεγάλων deals που ανακοινώθηκαν.

Το θετικό κλίμα ενισχύουν και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Procter & Gamble.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX μάλιστα να κέρδίζει περί το 2%, επωφελούμενα από την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Ειδικότερα, η Bank of America, η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, συμφώνυσε να εξαγοράσει την FleetBoston Financial έναντι του ποσού των 47 δισ. δολαρίων ή 45,46 δολάρια για κάθε μετοχή.

Εξάλλου, και η Anthem (στον κλάδο των ασφαλειών υγείας) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την WellPoint Health Networks έναντι 14,8 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Procter & Gamble ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν κατά 20%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν 3,6% στα 6,69 εκατ., έναντι των εκτιμήσεων για πτώση στα 6,30 εκατ. Τον προηγούμενο μήνα οι μεταπωλήσεις κατοικιών είχαν διαμορφωθεί στα 6,47 εκατ.

Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Σεπτέμβριο υποχώρησαν οριακά κατά 0,2% στα 1,145 εκατ., έναντι του αναθεωρημένου ποσού των 1,147 εκατ. του Αυγούστου.

Περί το μέσον της συνεδρίασης αναμένονται και τα αποτελέσματα τριμήνου της American Express.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9661,42 μονάδες με άνοδο 0,83%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,34% στις 1890,63 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,82% στις 1037,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v