Δεν βρίσκει ευκαιρίες για επενδύσεις ο Buffett

”Έχουμε περισσότερα μετρητά παρά ιδέες”, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ”Barron’s”, προσθέτοντας ότι δεν βρίσκει πλέον ευκαιρίες για επενδύσεις.

Δεν βρίσκει ευκαιρίες για επενδύσεις ο Buffett
Δεν φαίνεται να βρίσκει ευκαιρίες για επενδύσεις ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα ”Barron’s”.

”Έχουμε περισσότερα μετρητά παρά ιδέες”, επεσήμανε ο ίδιος, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το διάστημα που ενδεχομένως να διαρκέσει η συγκεκριμένη κατάσταση.

O κ. Buffett πούλησε εφέτος μακροπρόθεσμα ομόλογα συνολικής αξίας 9 δισ. δολ., δηλώνοντας την ίδια στιγμή ότι οι αγορές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν θα αποτελούσαν σοφή κίνηση.

Ο κορυφαίος επενδυτής εμφανίστηκε μετανιωμένος που δεν πούλησε μετοχές μεγάλων εταιριών όπως της Coca-Cola και της Gillette, όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχαν φτάσει στο ζενίθ τους.

Ωστόσο επεσήμανε ότι τέτοιου είδους πωλήσεις ενδεχομένως να ”παρεξηγούνταν” από την αγορά, καθώς τότε βρίσκονταν στα διοικητικά συμβούλια και των δυο εταιριών.

Ο κ. Buffett υπογράμμισε ότι ήταν μεγάλο σφάλμα που δεν αγόρασε μετοχές της Wal Mart Stores πριν από λίγα χρόνια, καθώς τότε θεωρούσε τη μετοχή υπερτιμημένη. Η συγκεκριμένη αναποφασιστικότητά του στοίχισε στην Berkshire 8 δισ. δολ.

Θετική ήταν η εικόνα που είχε όμως για τον ασφαλιστικό τομέα και ιδιαιτέρως για ομίλους όπως η Geico και της General Re, που αποτελούν μέρος και της δικής του εταιρίας. Ωστόσο εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος και για ανταγωνιστικούς ομίλους όπως η Progressive Corp (που ειδικεύεται στις ασφάλειες αυτοκινήτων) και η Mercury General Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v