Την FleetBoston εξαγοράζει η BoA για 47 δισ. δολ.

Με γενναιόδωρο premium 42% συμφώνησε να εξαγοράσει τη FleetBoston έναντι 47 δισ. δολ σε μετοχές η Bank of America, σηματοδωτώντας έτσι το μεγαλύτερο τραπεζικό deal στα χρονικά των ΗΠΑ. Κέρδη 38% προσυνεδριακά για τη μετοχή της FleetBoston.

Την FleetBoston εξαγοράζει η BoA για 47 δισ. δολ.
Την FleetBoston συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 47 δισ. δολ σε μετοχές η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Bank of America, μετά το ”πράσινο φως” που έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τραπεζικό deal στα χρονικά των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2004.

Η συμφωνία αντιστοιχεί σε premium 42% για τη μετοχή της FleetBoston σε σχέση με το κλείσιμό της την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να αποτιμάται στα 45 δολάρια.



Οι όροι ανταλλαγής αφορούν σε 0,5553 μετοχές της Bank of America για κάθε μια μετοχή της FleetBoston.

Εντυπωσιακά εμφανίζονται προσυνεδριακά τα κέρδη που αναμένεται να καταγράψει η FleetBoston με το άνοιγμα της Wall Street, υπερβαίνοντας ακόμη και το 37,5%. Ο Charles K. Gifford, νυν επικεφαλής και CEO της FleetBoston θα είναι και επικεφαλής του ΔΣ του νέου οργανισμού, ενώ ο Kenneth D. Lewis θα είναι ο CEO του.

Οι καταθέσεις των δυο τραπεζικών ομίλων αντιστοιχούν στο 9,8% των συνολικών καταθέσεων των ΗΠΑ δυο τράπεζες από κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v