Microsoft και ρευστοποιήσεις ”πίεσαν” τη Wall

Με απώλειες έκλεισαν τόσο την ημέρα όσο και την εβδομάδα οι αμερικανικές αγορές, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Microsoft για τις δαπάνες στον τεχνολογικό κλάδο αλλά και τη ρευστοποίηση κερδών μετά το ράλι των προηγουμένων συνεδριάσεων. Μικτό ήταν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αρνητικές ήταν οι διαθέσεις της αμερικανικής αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίσης, στοιχείο που ερμηνεύτηκε και στο κλείσιμο με αρνητικό πρόσημο.

Μικτό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη, ενώ ο DAX έκλεισε με υψηλές απώλειες.

Καταλύτες στην πορεία της Wall Street ήταν τόσο οι αρνητικές εκτιμήσεις της Microsoft για το έτος, όσο και η τάση των επενδυτών να ρευστοποιήσουν τα κέρδη ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από την πλειονότητα των εταιριών, τα οποία ωστόσο είχαν προεξοφληθεί.

Ειδικότερα, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, εμφανίστηκε απαισιόδοξη σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη των δαπανών από τις επιχειρήσεις, για νέα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η μετοχή της υποχώρησε πάνω από 8%.

Ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι μετοχές των BellSouth και AT&T, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιριών.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι τίτλοι των JDS Uniphase (-7%) και Nortel (-6,5%), με την πρώτη να ανακοινώνει συρρίκνωση των ζημιών της αλλά και χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Περί το 7% υποχώρησε και η Lucent Technologies, καθώς η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύστασή της σε sell από hold.

Η Εθνική παρέμεινε στα 4,16 δολάρια, ενώ ΟΤΕ και 3Ε σημείωσαν άνοδο 0,17% και 0,05% στα 5,74 και 19,60 δολάρια αντίστοιχα.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,32% στις 9582,46 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,06% στις 1865,59 μονάδες. Ο S&P υποχώρησε περί το 0,47% στις 1028,91 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4239,0 μονάδες και πτώση 0,03%, ενώ ο CAC σημείωσε άνοδο 0,06% στις 3266,27 μονάδες. Ο DAX έκλεισε στις 3452,64 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v