Το χθεσινό ράλι ”χωνεύει” η Wall Street

Το χθεσινό ανοδικό ράλι αφομοιώνει η Wall Street, ενώ μέρος των επενδυτών προτιμά την ρευστοποίηση κερδών. Ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων, το ενδιαφέρον ”επιστρέφει” στα εταιρικά νέα, όπως αυτά της Northrop και της Boeing. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Ρευστοποιήσεις κερδών καταγράφονται στη Wall Street, καθώς αρκετοί είναι οι επενδυτές που αποκομίζουν ορισμένα από τα χθεσινά σημαντικά κέρδη.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ανοδική ώθηση χάρισαν στους βασικούς αμερικανικούς δείκτες η απόφαση της FED να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα σε χαμηλά 45 ετών, αλλά και η έμμεση δέσμευσή της ότι το status αυτό θα διατηρηθεί για υπολογίσιμο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, δεδομένης και της απουσίας μακροοικονομικών στοιχείων, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να επιστρέψει στα εταιρικά αποτελέσματα. Η αμυντική Northrop Grumman, λίγο πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης ανακοίνωσε κέρδη της τάξης του 1 δολ. ανά μετοχή, έναντι 56 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε επίσης πριν το άνοιγμα η κατασκευάστρια αεροπορικού εξοπλισμού Boeing. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 256 εκατ. δολ. από 372 εκατ. δολ., λόγω μειωμένων πωλήσεων.



Στο -0,18% και τις 9.730 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ υποχώρηση της τάξης του 0,37% εμφανίζει ο Nasdaq, μέχρι το επίπεδο των 1.925 μονάδων. Στο -0,26% και τις 1.044 μονάδες ο S&P 500.

Ισορροπία αναζητούν οι ευρωπαϊκές αγορές την επόμενη ημέρα του ανοδικού ράλι στη Wall Street. Στο Λονδίνο, πιέσεις ασκούν τα μακροοικονομικά στοιχεία από την καταναλωτική πίστη, με τον FTSE 100 να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο -0,35% και τις 4.257 μονάδες. Ποσοστιαία μεταβολή κατά +0,26% και +0,07% εμφανίζουν DAX και CAC, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v